Volkstuin vereniging "De Vrije Tuinder" Dordrecht

De grote weegbree kan 15 cm hoog worden, maar de grote varieert afhankelijk van de groeiomstandigheden. De bladeren zijn ovaal en staan in een rozet om de wortel. Op de lange niet vertakte stengel staan kleine bruin-groene bloempjes. De grote weegbree bloeit van juni tot oktober. De plant is te vinden in bermen, weiden en wordt vaak gezien als een algemeen voorkomend onkruid. De grote weegbree worden door de wind bevrucht. De bloemen hebben daarvoor ook lange meeldraden en stampers en hebben ook geen kroonbladeren. De functie van de kroonbladeren is om door hun kleur insecten aan te trekken voor de bevruchting. Dit is voor de weegbree niet nodig. Er worden veel zaden geproduceerd, tot 20 000 zaden per plant. De zaden zijn klein en ovaal (0,4 bij 0,8 bij 1,5 mm ) en hebben een licht bittere smaak. De zaden worden plakkerig bij vochtig weer, dit komt doordat de polysacharide in de buitenste laag van de zaden opzwellen. Op deze mannier kunnen de zaden verspreid worden door mensen en dieren. Weegbree is eetbaar en een paar blaadjes door de sla is een goede vitamine C leverancier.

Laatste site update: 2 Oktober 2022

 

- Mededeling verhuizing

- Film nieuwe lokatie

- wijziging inschrijf formulier voor Schenkeldijk complex

  

Wilt U een Tuin Huren?

Wij werken alleen nog maar met een wachtlijst voor de verhuur van tuinen. Dit aangezien wij het gehele jaar een volle bezetting hebben. De meeste tuinen gaan over in de maanden september - november.

U moet zich dus echt inschrijven om een kans te maken bij het vrijkomen van tuinen. 

 

Procedure

  • U schrijft zich in via onderstaande link
  • U betaald 50 euro contributie. 
  • Uitgifte vindt dan plaats in de volgorde van inschrijving. U wordt benaderd via de email die U opgeeft om langs te komen voor een bezichtiging. 
  • Als de datum of tijd niet schikt neemt U contact op zodat een andere afspraak kan worden gemaakt indien mogelijk.
  • Doet U dit niet en komt U niet dan gaat uw plaats naar de volgende op de wachtlijst.
  • U krijgt dan nog 1 keer een kans bij een volgende tuin. Daarna wordt U van de wachtlijst gehaald.

 

Cookiebeleid | Sitemap
Copyright "De vrije tuinder"