Volkstuin vereniging "De Vrije Tuinder" Dordrecht

 

Sint Janskruid, ofwel Hypericum perforatum, is een plant die je overal in Europa, en tegenwoordig ook daarbuiten, tegenkomt. Hij groeit op droge, maar voedselrijke plaatsen en je treft hem langs het spoor, de weg, in weidevelden en in het struikgewas. Het is een vaste plant uit de hertshooifamilie (Hypericaceae). Het kruid bloeit met gele bloemen van juni tot en met september en het oogsten begint als de zon op haar hoogst staat, rond het Sint-Jansfeest op 24 juni . Al eeuwenlang wordt de plant gebruikt als geneeskrachtig kruid en als natuurlijk antidepressivum.

 

Sint Janskruid kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Zoals gezegd bevat Sint Janskruid een natuurlijk antidepressivum en kan het je echt helpen als het even allemaal niet mee zit en je je lusteloos en neerslachtig voelt. Heb je last van sombere buien dan kunnen Janskruidtabletjes er de scherpe randjes afhalen en je door je dip heen helpen. Het kruid biedt houvast tijdens moeilijke perioden door rust, optimisme en nieuwe levensmoed. Dit komt doordat er stofjes inzitten die een versterkend en kalmerend effect hebben op het zenuwstelsel. Het helpt tegen allerlei symptomen van stress, zoals hartkloppingen, hyperventilatie, bedplassen, hoofdpijn, slapeloosheid en zelfs stotteren.

 

 

Laatste site update: 17 Juli 2018

Wijzigingen:

Water te kort

plattegrond - perceelgrootte

Gewassen - Doornappel

 

 

 

Water tekort

Was dat even schrikken zaterdag 30 Juni.

De sloot was leeg. Hierdoor konden de leden de tuinen niet meer besproeien.

Gelukkig hebben wij een kordaat bestuur. Deze heeft contact opgenomen met het waterschap om het probleem op te lossen.

Woensdag  4 juli was de sloot weer gevuld door het waterschap.

 

Hulde aan het bestuur

 

Wilt U een Tuin Huren?

Wij werken alleen nog maar met een wachtlijst voor de verhuur van tuinen. Dit aangezien wij het gehele jaar een volle bezetting hebben. De meeste tuinen gaan over in de maanden september - november.

U moet zich dus echt inschrijven om een kans te maken bij het vrijkomen van tuinen. 

 

Procedure

  • Uitgifte vindt dan plaats in de volgorde van inschrijving. U wordt benaderd via de email die U opgeeft om langs te komen voor een bezichtiging. 
  • Als de datum of tijd niet schikt neemt U contact op zodat een andere afspraak kan worden gemaakt indien mogelijk.
  • Doet U dit niet en komt U niet dan gaat uw plaats naar de volgende op de wachtlijst.
  • U krijgt dan nog 1 keer een kans bij een volgende tuin. Daarna wordt U van de wachtlijst gehaald.

 

Cookiebeleid | Sitemap
Copyright "De vrije tuinder"