Volkstuin vereniging "De Vrije Tuinder" Dordrecht


Ammoniaksulfaat

Ammoniaksulfaat is een chemische, snelwerkende meststof rijk aan stikstof.

Ammoniaksulfaat zorgt voor een snelle groei van planten. Deze meststof werkt verzurend en is gunstig voor de bemesting van zuurminnende gewassen. Ammoniaksulfaat zorgt voor een effectieve mosbestrijding in het gazon. Gezien de zuurtegraad van het product blijft bekalken van niet-zuurminnende gewassen noodzakelijk.

 

Samenstelling: 21%N

Dosis: gazon 3kg/100m², andere teeltafhankelijk.

 

Bazaltmeel

Bazaltmeel zorgt voor een preventieve gewasbescherming. Bazaltmeel is een zeer fijn gemalen gesteente uit vulkanische gebieden. Het bevat een hoge concentratie aan silicium, kalk, magnesium en sporenelementen, die zorgt voor een optimale natuurlijke weerstand van de plant tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Slechts een keer per twee weken de planten bestuiven zorgt voor een blakende gezondheid van uw gewas.

Bazaltmeel heeft de positieve eigenschap om stikstof vast te houden en belet het uitspoelen hiervan in de bodem. Het leent zich uitstekend als toevoeging voor de samenstelling van de ideale composthoop.

 

Bentoniet

Bentoniet is een natuurlijk product dat de watercapaciteit van de bodem aanzienlijk verhoogt, het voorkomt het uitspoelen van alle benodigde voedingsstoffen (meststoffen) die de grond bevat. Bentoniet kan in potgrond vermengd worden waardoor minder water dient gegeven te worden. Bentoniet is een kleimineraal dat van nature in de bodem voorkomt. Kleibodems zijn zwaardere gronden, waar uitspoeling van meststoffen minder voorkomt. Dit kleimineraal houdt heel wat water vast.

Blauwe korrel:

Universele meststof voor het bemesten van de gehele sier- en groentetuin.

Samenstelling: NPK 12-12-17 (+2)(+15)

Dosis: teeltafhankelijk.

 

Compostmaker

100% natuurlijk product dat is opgebouwd uit een selectie van hoogwaardige grondstoffen. Zorgt voor de ideale voedingsbodem voor compostbacteriën.

 

Cyaanamide

Kalkcyaanamide is een specialiteit in de moderne plantenteelt. Kalkcyaanamide is een milieuvriendelijke meststof met meervoudige werking. Op grond van zijn bijzondere samenstelling verzorgt kalkcyaanamide de planten op ideale wijze met stikstof en levert de bodem de zo waardevolle kalk. Gelijktijdig wordt de druk van onkruiden en ziekten verminderd door de deelwerking van kalkcyaanimide tegen de uit zaad opkomende één- en tweezaadlobbige onkruiden alsook tegen de met de bodem verbonden ziekten.

Samenstelling: 20%N + 50% CaO

Dosis: teeltafhankelijk.

 

Fimus

Samengestelde universele meststof voor tuin en gazon.

Samenstelling: NPK 7-5-7 + (2)

Dosis: teeltafhankelijk.

Floranid permanent:

Professionele universele meststof voor het bemesten van de gehele sier- en groentetuin en boomgaard.

Samenstelling: NPK 16-7-15(+2). Dosis: teeltafhankelijk.

 

Korrelkalk

Korrelkalk zorgt voor een goede aanvulling van de normale bemesting. Het toedienen van kalk impliceert een PH-verhoging, wat de meststofopname verbetert. Niet gebruiken bij zuurminnende planten. Het magnesiumgehalte zorgt voor een diepgroene bladkleur. De fijne witte korrel is makkelijk strooibaar met de hand of met de meststofstrooier. Deze kalk is door zijn hoge zuurbindende waarde (50%) uitermate geschikt voor het voorkomen van mossen in gazons.

Samenstelling: 50%Nw – 5 MgO.

Dosis: teeltafhankelijk.

 

Groene korrel

Groene korrel is een verrijkte universele meststof met 6 spoorelementen en magnesium. Het product wordt gebruikt voor de teelt van groenten, in boomkwekerijen, bij klein fruit, grasperken en siertuinen. (Spoorelementen: ijzer, boor, koper, mangaan, zink en molybdeen)

Samenstelling: NPK 12-11-18s (+2 +20 +Sp)

Dosis: gazon 5 Kg/100m², andere teeltafhankelijk.

 

IJzersulfaat

IJzersulfaat zorgt voor een snelle en effectieve bestrijding van mos, dat op enkele dagen zwart wordt. Nadelen zijn het gevaar voor vlekken op tegels en het afdoden van bodemleven. Ongeveer een week na het strooien van ijzersulfaat worden het afgestorven mos en de viltlaag verwijderd door te verticuteren.

Samenstelling, 18% Fe.

Dosis: 5 Kg/100m².

 

Industriële javel

Dit krachtige ontsmettingsmiddel is heel actief tegen groene mosaanslag op klinkers en muren. Het is een relatief goedkoop product maar heeft een heel doeltreffende werking. Bij voorkeur onverdund met een nevelsproeier aanbrengen. Let op kledij, plastiek en planten.

Samenstelling: 47-50° BE.

 

Kieseriet magnesiumrijk

Kieseriet is een natuurlijk product dat magnesium bevat. Magnesium is belangrijk bij de vorming van de groene bladkleur. Kieseriet wordt daarom meestal toegediend bij planten waar de bladkleur een belangrijke rol speelt ( bladhoudende struiken, hagen, gazons). Kieseriet vormt de perfecte aanvulling van het NPK menu van elke plant.

Samenstelling: 25%MgO – 50%SO3.

Dosis: teeltafhankelijk.

 

Koemest

Organisch bodemverbeterend middel rijk aan organische stof. Gedroogde en gesteriliseerde koemest, vrij van onkruidzaden en ziektekiemen.

Samenstelling: NPK 7-5-7 +(2)

Dosis: 15 Kg/100m².

 

Landbouwkalk – eclat

Basis kalkmeststof, bevat minder spoorelementen dan dolomiet of zeewierkalk. Niet gebruiken bij zuurminnende planten.

Samenstelling: 70%NW.

Dosis: 10 Kg/100m².

 

Lavameel

Vulkanisch oergesteente, rijk aan mineralen. Wordt in de potgrond als toegelaten middel gebruikt en in de biologische teelt als stuifpoeder toegepast ter bestrijding van plagen en ziekten op fysische wijze. Het poeder vormt een barrière voor ziekten. Verbetert de bodemstructuur.

 

Magnesiumkalk

Kalkmeststof met een hoog magnesiumgehalte dat de diepgroene bladkleur verzekert. Geschikt voor alle toepassingen in de tuin (groenteteelt, boomgaard en gazon). Niet gebruiken bij zuurminnende planten.

Samenstelling: 58% NW – 19% MgO.

Dosis: 10-15 Kg/100m².

 

Superfosfaat

Fosfaten bevorderen de ontwikkeling van de wortels en de rijping van de vruchten. Gazons worden minder gevoelig voor droogte. Fosforgebrek komt vooral voor op ijzerhoudende gronden, alsook op arme, aangevoerde gronden.

Samenstelling: 18% P205.

Dosis: teeltafhankelijk.

 

Osmocote exact standard 5-6 maanden

Osmocote exact is een gecontroleerd vrijkomende meststof. Deze meststof is speciaal ontwikkeld als basisbemesting voor potplanten en boomkwekerij. De voedingselementen worden over een langere periode vrijgegeven, afhankelijk van de werkingsduur van het product. Het product bevat hoofd- en spoorelementen in iedere korrel. Met Osmocote exact wordt het afgifte patroon aan de voedingsbehoefte van de plant gedurende de teelt aangepast. De harslaag rondom elke korrel bepaalt namelijk, uitsluitend onder invloed van de temperatuur, de dagelijkse afgifte van de voedingsstoffen. Deze afgifte wordt dus niet beïnvloed door andere externe factoren.

Samenstelling: NPK 15-9-9(+3)+ TE wateroplosbaar.

Dosis: teeltafhankelijk.

 

Patentkali

Speciale kaliummeststof met een hoog gehalte aan magnesium en zwavel. Magnesium in patentkali is aanwezig uit het natuurlijke mineraal « Kieseriet ». Is zeer geschikt voor chloorgevoelige en magnesiumbehoeftige gewassen zoals aardappelen, sier- en bloementeelt, fruit, vollegrondsgroenten en boomkwekerijgewassen. Is toegelaten als meststof in de biologische land- en tuinbouw.

Samenstelling: 30K20 + 10MgO + 42SO3 / chloorarm.

Dosis: 2-12 Kg / 100m² afhankelijk van de teelttoepassing.

 

Fertigreen gazonmest

Fertigreen gazonmest is een NPK meststof met een evenwichtige samenstelling, aangepast aan de behoefte van het gazon. De voedingselementen zijn zo opneembaar dat een snel resultaat gegarandeerd is. Vlot strooibare en snel oplosbare korrel verrijkt met extra magnesium.

Samenstelling: NPK 20-5-10s + 3MgO / chloorarm.

Dosis: 2-3 Kg /100m².

 

Fertigreen tuinmeststof

Gekorrelde NPK meststof voor algemeen gebruik in siertuin en groentetuin. Uitgebalanceerde samenstelling voor een evenwichtige bemesting met extra magnesium. Chloorarm.

Samenstelling: NPK 9-7-14s ++3MgO + 20SO3 / Chloorarm.

Dosis: 3-14 Kg / 100m² afhankelijk van de teelttoepassing.

Samengestelde:

NPK + MgO

N: Stikstof is belangrijk voor de groei en de vorming van bladeren en stengels van het gewas.

P: Fosfor is essentieel voor de goede inworteling van een gewas. Het zorgt voor een basisbemesting.

K: Kalium is noodzakelijk voor de vruchtvorming en de goede weerstand tegen droogte, koude en ziekten.

MgO: Magnesium is ook vaak terug te vinden in meststofsamenstellingen, het zorgt voor een mooie groene kleur van het gewas. Momenteel beschikbare samenstellingen zijn onderhevig aan wijzigingen.

Viano 6-7-8 + bacteriën:

Nog efficiënter door nuttige micro-organismen. Activeert het bodemleven. 100% organische stikstof. Hoog gehalte aan organisch stof. Chloorarm.

Samenstelling: NPK 6-7-8.

Dosis: 10-20 Kg / 100m² - teeltafhankelijk.

 

Viano leguma

Het hoge potasgehalte verhoogt de weerstand tegen ziekte, verbetert de smaak en de bewaring van fruit en groenten. Magnesium garandeert een beter bladgroen. Enkele dagen vóór het zaaien of planten, Viano leguma uitstrooien. De meststof mengen met de aarde tot op een diepte van 10 cm. Tijdens de groei en in functie van het gewas, kan de behandeling hernomen worden.

Samenstelling: NPK 5-6-13 + 4 MgO.

Dosis: 8-20 Kg / 100m² - teeltafhankelijk.

 

Viano greencomfort 4 in 1 organisch

Organische gazonmeststof met lange werking. Anti – mos op basis van ijzerchelaat: doodt alle mos. Vlekt niet – (ook niet op kledij). Verdelgt al het breedbladige onkruid in het gazon. Bacteriën verorberen de viltlaag en maken verticuteren overbodig. Kruimel – stofvrij.

Samenstelling: NPK 9-3-3 (+3) MgO.

Dosis: 10-15 Kg / 100m².

 

Zeewierkalk

Verbetert de zuurtegraad en de bodemstructuur. Optimaliseert de werking van meststoffen en activeert micro-organismen. Poeder met spoorelementen.

· fijnheid 90% < 0,16 mm, 45.

· 45 zuurbindende waarde.

· 4 % MgO.

Dosis: 8 – 10 Kg / 100 m².

Strooizout:

 

Handig voor de winterdagen

Edialux – Formulex Herbit:

Totale onkruidverdelger om te gieten.

Samenstelling: 60% natriumchloraat – nr. 71/B.

Dosis: 2,5 Kg / 10L water = 100m².

Laatste site update: 25 Mei 2024

 

  Reglementen update

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.

Wilt U een Tuin Huren?

Wij werken alleen nog maar met een wachtlijst voor de verhuur van tuinen. Dit aangezien wij het gehele jaar een volle bezetting hebben. De meeste tuinen gaan over in de maanden september - november.

U moet zich dus echt inschrijven om een kans te maken bij het vrijkomen van tuinen. 

U schrijft zich in via onderstaande link

Cookiebeleid | Sitemap
Copyright "De vrije tuinder, Dordrecht"